eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

TOP 3 nejlepší útočné řady s Lionelem Messim

Autor:
Datum: 26. 11. 2013

1. Ronaldinho Gaúcho – Samuel Eto’o – Lionel Messi

Zmiňovaná trojice se poprvé utvořila v sezoně 2005/06, tehdy však byl Messi teprve vycházející hvězda a povětšinou plnil funkci střídajícího hráče. I tak Barcelona podruhé v historii vyhrála Ligu Mistrů, a na domácí půdě oslavila zisk ligového titulu a Superpoháru.

Klubové úspěchy byly zakryty mistrovství světa v Německu, a tak se Ronaldinho a Eto’o museli spokojit pouze se čtvrtým a šestým místem ve Zlatém míči. O rok později už si Messi pro sebe uzmul stabilní pozici v základní jedenáctce a vytvořilo se tak nejobávanější trio Evropy.

Samuela Eto’a bohužel potkal výpadek formy a za celý rok vstřelil jen dvanáct branek, kvůli tomu nepomohl ani rekordní statistiky Ronaldinha (24 branek) a 15 gólů Messiho, aby Barcelona obhájila své trofeje. Ligový titul ztratili až v posledních pěti kolech, španělský pohár i Superpohár prohráli ve finále a v LM skončili v osmifinále na pozdějším finalistovi z Liverpoolu.

Od sezony 2007/08 přišel na úkor Messiho o své výsostné postavení Ronaldinho, ze základní sestavy ho vytlačila posila z Anglie, a tak skončila barcelonská éra zubatého Brazilce.

Stránky: 1 2 3 4

Reklama


Komentáře


One Comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace