eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Příčina Messiho zranění? Létá jako Gagarin!

Autor:
Datum: 4. 5. 2013

Lionela Messiho už fanoušci v tomto roce na hřišti neuvidí. Argentinský kanonýr léčí poraněný stehenní sval a dres Barcelony oblékne znovu až po novém roce. Není to ovšem tím, že by se v katalánském velkoklubu o svou největší hvězdu nestarali. Povinnosti nutí Messiho málo odpočívat a neustále cestovat.

Messi v letošním roce absentuje kvůli svalovému zranění už popáté, současné patálie si ale do jisté míry způsobil sám. Pořádně nedoléčil zranění ze začátku sezony. „Messi ja jako dítě, které se o sebe nedokáže postarat, protože je zblázněný do sportu,“ nechal se slyšet kondiční trenér Fernando Signorini, který s 26letým forvardem úzce spolupracoval v argentinské reprezentaci.

Podle mínění několika odborníků se na Messiho zranění podepsalo také úmorné cestování. Vypočítali, že za poslední tři měsíce nalétal neuvěřitelných 122 333 kilometrů, což je asi tolik, jako kdybyste třikrát obletěly celou zeměkouli.


Také čtěte: Messi potěšil své fanoušky. Léčba zranění jde přesně dle plánu


Držitel čtyř Zlatých míčů zavítal celkem do čtrnácti zemí na čtyřech kontinentech, kde se věnoval nejen charitatě a sponzorským povinnostem, ale hrál i fotbal. V dresu argentinské reprezentace nastoupil v kvalifikaci o MS 2014, za Barcelonu pak odehrál exhibiční, ligové i pohárové zápasy.

Neskutečné množství kilometrů a neustálé cestování se na dalším zranění Messiho jistě podepsaly. Paradoxem je fakt, že za dob kouče Guardioly v Barceloně nebyl vůbec

Toto neskutečné kvantum kilometrů se prý podepsalo pod jeho opětovné svalové zranění. Paradoxem je, že za Guardiolových dob v Barceloně nebyl zraněný takřka vůbec.

-pha-
Foto: fcbarcelona.com

Nepřehlédněte: MS může ve skupině nabídnout souboj Messiho s Ronaldem

Reklama


Komentáře


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace