eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Rozhodčí drží nad Messim zbytečně moc ochrannou ruku, tvrdí Asprilla

Autor:
Datum: 15. 4. 2013

Někdejší kolumbijský internacionál Faustino Asprilla v rozhovoru pro italský deník La Gazzetta dello Sport lamentoval nad rozhodcovskou ochranou Lionela Messiho.

Bývalý hráč AC Parma nebo Newcastle United je toho názoru, že za jeho hráčských let bylo pro útočníky mnohem těžší se prosadit. A to kvůli kvalitě obránců stejně jako se rozhodčí snažili nepřerušovat hru, jak jen to bylo možné.

„Když jsem ještě hrával, útočníci nebyli tolik chráněni rozhodčími. Když dnes někdo zfauluje Messiho, lidé po celém světě začnou brečet a stěžovat si,“ řekl doslova Faustino Asprilla.

„Nepamatuju si nikoho, kdo by si stěžoval, když šli obránci po mě, Gabrielu Batistutovi nebo Marco van Bastenovi,“ použil přirovnání s legendárními útočníky účastník mistrovství světa ve fotbale v letech 1994 a 1998.

„Útočníci mají dnes tak snadný život. V současnosti nejsou žádní obránci jako byli Franco Baresi a Pietro Vierchowod, ti mě dodnes budí ze sna,“ vzpomenul Asprilla vyhlášené brousky Série A a mistry světa z roku 1982.

-Stanislav Gajdoš-

(zdroj fotky: fcbarcelona.com)

Reklama


Komentáře


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace