eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

TOP 3 nejlepší střelci historie La Ligy

Autor:
Datum: 2. 3. 2014

3. Lionel Messi – 229 branek

Lionel Messi debutoval v La Lize 16. října 2004 ve věku sedmnácti let a sto čtrnácti dní, čímž se stal třetím nejmladším hráčem, který kdy nastoupil v „A“ týmu Barcelony, a vůbec nejmladším, jenž se v jejím dresu kdy objevil v duelu Primera División.

Když 1. května 2005 vstřelil Albacete branku (opět se zařadil na nejvyšší příčku nejmladších hráčů klubu, oba jeho rekordy o tři roky později překonal Bojan Krkič), započala tak cesta, na jejímž konci by se Messiho jméno mělo v květnu příštího roku skvít na trůnu ligových střelců Španělska všech dob.

Během jeho prvních čtyř učednických sezon, bylo jeho maximum 14 branek, čímž samozřejmě nemohl bourat statistiky. To se však změnilo sezonou 2008/09 a 23 vstřelenými góly, což jej v daném ročníku zařadilo na čtvrté místo mezi všemi střelci La Ligy.

Pak už to šlo ráz na ráz. 34, 31, 50 a loni 46 branek. Padesáti góly během jediné sezony 2011/12 překonal sotva rok starý rekord Cristiana Ronalda, jehož tehdejší maximum bylo 40 přesných tref.

 

Stránky: 1 2 3 4

Reklama


Komentáře


One Comment

  1. Pingback: VIDEO: Může být! Messi přímý kop zakroutil přesně k tyči - Leo Messi - Leo Messi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace