eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Překoná další rekord? Messi útočí v Lize mistrů na výkon Raúla

Autor:
Datum: 22. 7. 2013

Je mu teprve dvacet šest let, ovšem klubových trofejí a osobních ocenění již získal tolik, že se k takovému počtu nepřiblíží jiní špičkoví hráči, když se chystají ukončit kariéru.

Messi se prosazuje na všech úrovních. Třetí sezónu po sobě nasázel v Primera División přes třicet branek, přičemž jednou dosáhnul i na padesátku. Prosazuje se i v argentinské reprezentaci, kde mu patří historické druhé místo za Gabrielem Batistutou. Rychleji, s největší pravděpodobní, ale překoná jeden střelecký počin Raúla.

Díky hattricku do sítě Ajaxu Amsterdam ve středním zápase Ligy mistrů dosáhnul na metu dvaašedesáti branek v nejprestižnější evropské klubové soutěži. Opět se hodí zdůraznit jeho věk – dvacet šest!

Legenda Realu Madrid potřebovala k jedenasedmdesáti trefám dvojnásobný počet utkání, Messi na své zářezy jen osmdesát.

„Překonat Raúla je pro mě velkou výzvou, jenže není to ta nejdůležitější věc. Kolik gólů dám je vedlejší. Důležité bude se dostat v Lize mistrů tak daleko, jak jen jsme schopni,“ přiznal Argentinec v rozhovoru pro web UEFA.

Zbývá mu tedy devět branek. Při jeho mimořádné střelecké potenci je reálné, že manko smaže ještě během letošního ročníku.

-Jaromír Železník-

(zdroj fotky: guardian.co.uk)

Reklama


Komentáře


You must be logged in to post a comment Login

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace