eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Ribéry tvrdí, že pracuje tvrději než Messi. Co na to čísla?

Autor:
Datum: 9. 5. 2013

Cristiano Ronaldo nebo Lionel Messi. Dlouhá léta se vede diskuze o to, kdo je tou absolutní špičkou. Minimálně za poslední dvě sezóny se však na výsluní dere i Franck Ribéry.

Především Francouz stojí za novodobým vzestupem Bayernu. Ačkoliv už letos oslavil třicáté narozeniny, možná až nyní předvádí to nejlepší ze sebe.

Záložník dokonce prohlásil, že by si také zasloužil získávat individuální ocenění, jelikož pro svůj tým odvede více práce než Ronaldo i hvězda Barcelony. Podporují jeho tvrzení statistiky z loňské sezóny?

Co do vstřelených gólů je Ribéry jasně vzadu. V Bayernu samozřejmě vykonává jinou práci než duo z Primery Divisón, nicméně jedenáct tref nemůže konkurovat Messiho šedesátce a padesáti pěti brankám Ronalda.

Asistencí už nasbíral více. Sedmnáct finálních přihrávek trumfne Argentincův a Portugalcův výkon (15 resp. 11). Oba rivaly dále překonal v počtu získaných míčů i úspěšných obraných zákroků. Je třeba si zároveň uvědomit, že Bundesliga má na programu o čtyři kola méně než španělská nejvyšší soutěž.

Podobný vývoj statistik můžeme sledovat i v aktuální sezóně. Řadí se podle vás Ribéry na stejnou úroveň jako Messi?

-Jaromír Železník-

(zdroj fotky: cbc.ca)

Reklama


Komentáře


4 Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace