eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Lionel Messi protentokrát přenechal hlavní roli v El Clásicu jiným

Autor:
Datum: 27. 10. 2013

Aktuálně čtyřnásobný držitel Zlatého míče Lionel Messi se může bez uzardění nazývat nejlepším fotbalistou světa, ale i přesto v jednom z nejdůležitějších zápasů sezony přenechal hlavní roli někomu jinému.

V souboji úhlavních rivalů FC Barcelony a Realu Madrid patřil argentinský útočník k největším zbraním katalánského klubu, když v posledních 25 duelech vstřelil 18 branek. Ve včerejším střetnutí se nedostal byť k jediné střele.

Na vině může být nedávné zranění, kvůli kterému se vrátil na trávník až minulý týden v zápase s Osasunou, jako i fakt, že pro něj trenér Martino zvolil jinou pozici v taktickém rozestavení týmu.

Ještě v úterním utkání Ligy Mistrů odehrál Messi na svém tradičním postu ve středu útoku, ve včerejším duelu se však na pozici „falešné Devítky“ pohyboval Cesc Fàbregas, který byl doposud vždy trenérovou první volbou pro střed útoku v případě Messiho absence.

Statistici tedy Messimu vedle nulového ohrožení branky Diega Lópeze zaknihovali neobvykle vysoký počet ztrát míče (dohromady patnáct) a ani běžnému divákovi nemohla uniknout pasivita šestadvacetiletého hráče pohybujícího se po celý zápas na pravém křídle.

Hlavními hrdiny sto šedesátého ligového střetnutí dvou největších rivalů španělské kopané byli nakonec jiní barcelonští krajánci z Jižní Ameriky. Neymar, který vstřelil první branku, a Alexis Sánchez, který až v druhém poločase nahradil na hřišti Fàbregase a v 78. minutě rozhodl o vítězství Barcelony 2:1.

-Stanislav Gajdoš-

(zdroj fotky:cbc.ca)

Reklama


Komentáře


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace