eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Chorvatská legenda Šuker: Messi musí uspět také s Argentinou

Autor:
Datum: 27. 7. 2013

Bývalý legendární fotbalový útočník Davor Šuker si myslí, že Diego Maradona by vyšel ve srovnání s Lionelem Messim stále ještě jako vítěz. Současná hvězda Barcelony musí podle někdejšího chorvatského kanonýra vyhrát také důležitou trofej s argentinským národním týmem.

Pětačtyřicetiletý Šuker ukončil hráčskou kariéru před deseti lety, od loňského léta je šéfem Chorvatské fotbalové federace. Mnozí fanoušci ho ale pamatují především jako obávaného střelce, například i z MS 1998 ve Francii, kde Chorvaté obsadili senzační třetí místo a Šuker se stal se šesti góly nejlepším kanonýrem turnaje.

„Časově by se to mohlo zdát už dávno, ale rozhodně tomu tak není v mé mysli, ani ve vzpomínkách chorvatských fotbalových fanoušků. Náš tým se tehdy zapsal do historie, když obsadil na mistrovství světa třetí místo, to je neuvěřitelný výkon na zemi se čtyřmi miliony obyvatel, která prošla jen o pár let dříve válkou. Jsem hrdý na to, že jsem byl součástí toho týmu,“ řekl Šuker pro oficiální stránky Mezinárodní fotbalové federace (FIFA) při vzpomínce na světový šampionát ve Francii.

Současný šéf chorvatského fotbalu má ale pochopitelně také velmi dobrý přehled o současném dění v tomto sportu. Jeho někdejšímu stylu hraní se prý nyní nejvíce blíží Karim Benzema. Kvality aktuálně nejlepších hráčů světa Cristiana Ronalda a Lionela Messiho uznává.

„Je třeba říct, že jsou z jiného světa, ale můžou být srovnáváni s Pelém, Maradonou, Cruyffem či Beckenbauerem, tahle éra zkrátka patří jim,“ uvedl Šuker.

Do přímého porovnání Maradony s Messim se mu ale zprvu moc nechtělo. S Maradonou totiž hrával v Seville a je jeho dobrým kamarádem, takže se mu tohle téma nehodnotí snadno.

„Je to těžké, fotbal se za tu dobu hodně změnil. Můžete pamatovat, jak hrál Pelé a jak Maradona, ale jak je chcete srovnávat? Tehdy bylo jen pár kamer na zápasech. Dneska už jich máte čtyřiadvacet jen při rozcvičení. Ale i tak myslím, že je lepší Maradona. Messiho čas teprve přijde, je ještě mladý. Může střílet hodně gólů a lámat rekordy, ale potřebuje také něco vyhrát s Argentinou,“ dodal Šuker.

-Toba-

Reklama


Komentáře


You must be logged in to post a comment Login

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace